autor: Sissi » czwartek 28 lut 2013, 11:58
Olga jezeli chodzi o umowy to fakt ze niemcy sa rzetelni tutaj i trzymaja sie zasad umowy to moge potwierdzic ,jeszcze nigdy nie mialam z tym problemu . Nie wiem tylko czy polak pracujacy i mieszkajacy w polsce moze wziac taki leasing w niemczech ? Musialabym sie dowiedziec tego . Ja jestem polka jednak pracuje i mieszkam w niemczech ale tez mieszkam i w polsce (dwa meldunki mam) ,bank mam niemiecki w polsce zadnego . Jednak jest przeciez umowa miedzy niemcami i polska o wspolpracy gospodarczej i wiem ze wiele osob bierze kredyty za granica mieszkajac i pracujac w polsce wiec i w przypadku leasingu tez taka mozliwosc powinna byc.W koncu podpisujesz umowe i oni sami odbijaj Ci z konta naleznosc . Musze sie zapytac i dam Ci znac czy to mozliwe .
Co do oplacalnosci ,to wydaje mi sie ze jednak auta sa w niemczech tansze bo Vat jest tylko 19% no i nie ma tylu posrednikow . Zlotowka jak wiadomo nie jest pewna euro jak na razie sie trzyma . Ja nie wiem jakie jeszcze w polsce narzucaja podatki za samochody zagraniczne na tym sie nie znam . Tutaj jak kupujesz mercedesa przykladowo to tylko cenna netto plus ten 19% Vat (MwSt. po niemiecku ). Najlepiej jakbys podala marke samochodu ktory Cie interesuje i moge sie zapytac jakby to wygladalo u nas cenowo na leasingu i porownalabys to wtedy z oferta w polsce .
Ostatnio zmieniony czwartek 28 lut 2013, 12:12 przez
Sissi, łącznie zmieniany 1 raz
Dasha ,Fiona,Lilly + Helga
" Sissi ,Isis ,Cheila na zawsze pozostaniecie w moim sercu moje ukochane koteczki .."