Znowu problem

Moderator: ikxio

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 23 lut 2018, 08:12

Czy ma ktos telefon/smarfon działający na karty dual sim? jak to działa ?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: olga » piątek 23 lut 2018, 17:45

To po prostu smartfon, który ma dwa miejsca na karty SIM, w ten sposób w jednym telefonie masz dwa numery. I tyle, po prostu wybierasz ten, którego w danym momencie chcesz użyć.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 4975
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 23 lut 2018, 19:14

Dzięki Olga. Czyli mogę mieć dwie karty ale różnych operatorów-dwa numery, jeden na doładowanie a drugi na abonament. A oba sa naraz włączone? czy ja wybieram który ma byc włączony. Zastanawiam sie nad zmianą smarfona. Jeszcze mam pytanie co do wersji androida-praktycznie co parę miesięcy wchodzi jakiś nowszy. Jak to jest z tym programem?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: olga » piątek 23 lut 2018, 23:24

W szczegółach dual sim to się już nie orientuję. Na androidzie też się specjalnie nie znam.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 4975
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 06 kwie 2018, 21:13

Chyba mam modem do wymiany-mam jeszcze pierwszy od założenia netu,a przysłali mi wiadomości od upc żeby wymienić,ale nie miałam czasu. Mam atlante scientific.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: ikxio » sobota 07 kwie 2018, 14:39

androida mam jedna z pierwszych wersji - caly czas cos tam sie aktualizuje - to dziala na nieco innej zasadzie "konserwacji" niz windowsy . dopoki dziala nie ruszam bo i po co?
co jakis czas - jak kazda elektronike trzeba ze smieci wyczyscic - jaka masz przegladarke w telefonie? - bo najnowsza wersja chrome wystarczy. no i zdjecia trzymac na karcie nie w pamieci telefonu, bo sie szybko zapycha.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5899
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » sobota 07 kwie 2018, 17:04

Dziś mi internet działa, byłam w upc i powiedzieli że modem stary a jak wróciłam to net działa.Ale chyba jednak wymienię ten modem na nowy.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 09 kwie 2018, 20:42

W sobotę i niedzielę miałam net a dziś znowu nie.czy to nie dziwne,chcą zmusić do zmiany modemu a tym samym do płatności.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 16 kwie 2018, 21:00

Rauter-modem mi wymienili ale coś źle skonfigurowali bo nie mam wi-fi, na razie podłączyłam kabelkiem ale ja chcę mieć sieć bezprzewodową. A mówiłam żeby dobrze spawdzili bo ja zawsze mam jakieś problemy z techicznymi rzeczami. :ewi: Mam dalej upc i pudelko modem Connect Box.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: caryca » wtorek 17 kwie 2018, 20:47

Miałam, a właściwie nadal mam podobny problem. Zmieniłam operatora bo chciałam mieć wszystko bez kabli. Niestety- żeby "chodził" telewizor, musieliśmy pociągnąć kabel. Na szczęście internet mamy wi-fi
caryca
Cztery Koty
 
Posty: 252
Rejestracja: sobota 01 cze 2013, 19:10
Lokalizacja: Poznań

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » wtorek 17 kwie 2018, 20:51

Dziś miał przyjechać technik z upc ale nie przyjechał-zmarnowałam dzień siedząc i czekając w domu, a miałam jechać kupić kotkom jedzonko :ewi: Zrobiłam zdjęcia co mi wyskakuje, wstawię jutro, może mi ktoś coś poradzi.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » środa 18 kwie 2018, 17:59

To nowy modem
Obrazek
Numer z czerwonym krzyzykiem to mój net
Obrazek
I taki komunikat mi się wyświetla:
Obrazek

Może ktos wie co mam z tym zrobić, bo miałam wi-fi-miało się jeszcze raz zresetować i włączyć i być już ciagle, ale niestety nie ma :ewi: Techników upc znowu dziś nie było :ewi:
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: bungula » czwartek 19 kwie 2018, 08:26

A jak klikniesz przycisk POŁĄCZ to co Ci się wyświetla?
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3224
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » czwartek 19 kwie 2018, 17:30

Bungula jak klikam -połącz to chowa mi się ten komunikat z ostatniego zdjęcia i jest obraz jak na drugim zdjęciu.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 20 kwie 2018, 21:41

Jak włączałam 20 minut temu laptopa to mi się przy włączaniu coś zresetowało-znikł ekran i ikonki, zdjęcia, dokumenty, oczywiście najpierw się wpiekliłam(bo mam trochę wolnego i odpoczynku a tu znowu coś piedykło :ewi: ) a potem włączyłam przywracanie systemu do pewnego punktu-przywróciłam i zobczyłam że siec internetowa chce swojej nazwy i klucza-hasła, to wpisałam i chyba mi się załączyła siec bezprzewodowa :lol:
Mam nadzieję że zostanie mi to wszystko co przywróciłam i sieć bezprzewodowa juz na zawsze.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: ikxio » sobota 21 kwie 2018, 13:40

powinno dzialac.
ja jeszcze na tym etapie nie jestem - maja w tym roku w koncu zaintalowac swiatlowod, wiec na razie mam wifi 4G i ciagle klopoty z transmisja jak samoloty startujace korytarzem przechodzacym niedaleko wioski przelatuja (ale wtedy buntuje sie wszystko - od telefonow po naziemna telewizje cyfrowa) - zgloszone do tutejszego urzedu jest, ale lobby lotnicze zdaje sie silniejsze.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5899
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 11 cze 2018, 18:08

Pomocy,włączyłem laptopa i ciągle wyskakuje mi strona upc-z komunikatem zaloguj się aby uzyskać dostęp do urządzenia wireless gateway,wprowadzam hasło a po chwili znowu to samo,nie mogę wejść na żadną stronę.chce mi się płakać mam jeszcze tyle papierowej robotki a potem do przesłania mailem

edytowane: podłączyłam kabelek przewodowy i mam net, zobaczymy czy to przejściowe kłopoty z bezprzewodowym internetem. :ewi: :ewi: :ewi:
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8844
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: ikxio » wtorek 12 cze 2018, 15:11

niewykluczone, ze to wina Tuska ;) - ale faktycznie cos dzieje sie niedobrego z komunikacja bezprzewodowa wifi i to nie tylko u Ciebie - czekam na podlaczenie swiatlowodu obiecali od lipca.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5899
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Poprzednia

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron