Znowu problem

Moderator: ikxio

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » niedziela 29 gru 2019, 23:03

Dzisiaj w necie napisali że 14 stycznia wygasa wsparcie dla systemu windows7. Chyba będę musiała kupić nowy laptop, ten mam 10 lat, przegrzewa się i wyłącza. Chyba nie warto dac go do czyszczenia. Tylko jak przenieś szybko na nowy laptop dokumenty pisane i zdjęcia. I jaki laptop wybrać. W pracy mamy delle.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9467
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: caryca » niedziela 29 gru 2019, 23:46

Gdy w minionym roku dostałam nowy komputer to wszystko co było mi potrzebne zapisałam na pendivie a potem przeniosłam do nowego kompa. To czasochłonne ale taki sposób podpowiedział mi mój brat informatyk i to zdało egzamin.
caryca
Cztery Koty
 
Posty: 294
Rejestracja: sobota 01 cze 2013, 19:10
Lokalizacja: Poznań

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 30 gru 2019, 11:56

To będzie pracochłonne, ale wymyśliłam że dokumenty wyśle na maila, tylko zdjęcia trzeba będzie inaczej. Myślałam że jest jakiś sposób.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9467
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: ikxio » wtorek 31 gru 2019, 20:41

Jak masz mozliwosc to pozycz lub kup twardy dysk zewnetrzny przegraj wszystkie pliki tak jak masz w starym i wgraj w nowego lapka.
A w ogole radzilabym sie w taki zaopatrzyc - ja mam od kilku lat, wszystkie kopie zapasowe, przenoszenie danych bez wzgledu na rozniar problemem nie jest. Im
Mozna tez do przenoszenia wykorzystac konto google, tez nie jest trudno.
A windows 7 dzialac bedzie, z tym, ze nie bedzie juz do niego zadnych aktualizacji czy wsparcia.
Zycze w nowtm roku zwycieskiej wojny z windowsem 10. Ja mam na razie pare bitew wygranych...
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 6256
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » wtorek 31 gru 2019, 22:19

Zaczęłam segregować dokumenty i zdjęcia-zrobię parę folderów do których przełożę mniejsze foldery i tak przeniosę potem do nowego.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9467
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 17 sty 2020, 12:22

Zastanawiam się nad wyborem laptopa, aktualnie mam Toshiba ale w sklepach nie widzę już tej firmy. W pracy mamy Dell więc znam już tę łapki. Zastanawiam się może ktoś doradzi jakiś fajny i dobry. Na co zwrócić uwagę i jeszcze jedno potrzebny będzie Office.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9467
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: sierpówka » niedziela 19 sty 2020, 21:13

Jeśli aktywnie i systematycznie korzystasz z laptopa to bardzo dobrym wyborem będzie wybór linii biznesowej. Są to urządzenia o wiele bardziej trwałe i jakościowo znacznie lepsze od marketowych. Dell ma linię o nazwie Latitude (choć nie tylko). Hp też ma swoją linię biznesową. Nie pamiętam nazwy... Cena zależy od tego co mają w środku, tak więc są biznesowe modele i tanie i drogie. Najlepiej zamówić w dobrym sklepie komputerowym np. w Komputroniku.
Ciekawa nowość pojawiła od firmy MSI (dobry producent) o nazwie MODERN. To cała rodzina o bardzo dobrej jakości wykonania. Cena zależy oczywiście od wyposażenia i tego czy system tam już jest, czy nie. Kwestia dopasowania w sklepie.
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 1027
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 20 sty 2020, 13:40

Ja się zastanawiam nad interCore czy 5 czy 7 bo wchodzą już 9 , chciałabym aby nowy laptop posłużył mi znowu przynajmniej na 10 lat (choć panuje opinia że teraz robi się wszystkie sprzęty tylko na 2-3 lata potem się psują jak kończy się gwarancja).Jeszcze też trzeba zrobić kopie zapasową systemu na usb i zastanawiam się jakiej wielkości pendrajwa kupić aby się dane kopii zmieściły.Pakietu office chyba nie będę kupować-licencja na eo za 400 zł, to sobie zainstalują open office albo librusa(czy jakoś tak się to nazywa)
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9467
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Poprzednia

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron