Znowu problem

Moderator: ikxio

Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 05 lis 2012, 11:00

Mam znowu problem-zapomniałam anulować sprawdzania plików C na laptopie, no i sprawdzało do pewnego momentu, teraz się zawiesiło, nie pomaga wyłączanie przez przycisk wyłączania laptopa,.Co mogę zrobić-wcisnąc aby anulować to zawieszone sprwdzanie?

Już mi się odwiesił i tym razem sprawdził te durne pliki, woluminy do końca.
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: sierpówka » poniedziałek 05 lis 2012, 12:01

Jak się laptop zawiesi to jedynym sposobem na wyłączenie jest wciśnięcie guzika, którym się włącza kompa i przytrzymanie go tak długo, aż się maszyna wyłączy. Zwykle trzeba przytrzymać kilka sekund.
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 973
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 04 mar 2013, 20:00

Nie włącza mi się system przy załączaniu laptopa-mam czarny ekran.Czy mogę coś sama poradzic na to?W tym tygodniu nie ma szans abym wezwała informatyka.Doradzi mi ktos coś?
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: bungula » poniedziałek 04 mar 2013, 20:59

A masz przygotowany system operacyjny na płycie CD albo na pendrive'ie? Jakiś czas temu sierpówka podawał instrukcję przygotowania takiego systemu, o tutaj >>
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3206
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » poniedziałek 04 mar 2013, 21:22

Mam chyba na płytce ten system.
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Fonsitos » poniedziałek 04 mar 2013, 22:11

Ale cokolwiek się wyświetla czy czarny ekran jakby był wyłączony?
Fonsitos
Administrator
 
Posty: 2589
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 11:54
Lokalizacja: Wielkopolska Pyrka znów na zesłaniu.

Re: Znowu problem

Postautor: bungula » poniedziałek 04 mar 2013, 23:09

Jeżeli masz Linuxa na płycie to spróbuj uruchomić komputer z płyty. Jeżeli nadal będziesz widziała czarny ekran to najprawdopodobniej rozłączył się jakiś kabelek. Jeżeli natomiast system się uruchomi to albo uszkodzeniu uległ twardy dysk albo sektor startowy systemu Windows, tak sądzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3206
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » wtorek 05 mar 2013, 17:17

wyświetla sie najpierw komunikat-Toshiba ble ble, potem coś na czarnym ekranie(spróbuję odpisać-to cos po angielsku)potem gaśnie i wtedy zawsze się pojawiły 4 kolory windowsa i komunikat-uruchamiane windowsa(to się nie pojawia)
Przedtem za którymś razem system się uruchamiał a teraz już nie chce zaskoczyć.
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » środa 17 kwie 2013, 08:11

Znowu cos mi się porobiło ze stacjonarnym komputerem-przy załączaniu dzis wyświetlił mi się jakiś komunikat ale nie zapamiętałam co pisało i znikło mi wszystko-ulubione adresy, dokumenty, zdjęcia.
Może to przez te ciasteczka co to teraz wyskakuja na wszystkich stronach jakieś komunikaty?Spróbuje po pracy zrobić przywracanie systemu ale zapomniałam jak to się robi, ktoś wie?
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Fonsitos » środa 17 kwie 2013, 10:19

Nie, ciasteczka i komunikaty nie mają nic do tego. Który masz system?
Fonsitos
Administrator
 
Posty: 2589
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 11:54
Lokalizacja: Wielkopolska Pyrka znów na zesłaniu.

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » środa 17 kwie 2013, 10:20

Windows XP
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Piots » środa 17 kwie 2013, 15:19

Znikło z pulpitu czy wogóle z dysku?
Obrazek
Piots
Dwa Koty
 
Posty: 91
Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 21:51
Lokalizacja: Krakostan

Re: Znowu problem

Postautor: ikxio » środa 17 kwie 2013, 16:46

Alexa -wrzuc w przeszukiwarke np. *.jpg i zobacz co ci sie wyswietli w rezultatach - bo malo prawdobodobne, zeby tak sobie to wykasowalo. po co od rzazu przywracanie systemu? - no chyba, ze nic nie dziala, nawet przeszukiwanie.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5863
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » środa 17 kwie 2013, 18:40

Zniknęły z pulpitu niektóre ikonki i wszystko z dokumentów i obrazów, ale zostało to wszystko co miałam ukryte po awarii komputera rok temu.Dzisiaj nie mam czasu za to się zabrać, ale jutro spróbuję.
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » czwartek 18 kwie 2013, 16:15

Przywracanie systemu nie pomogło-dalej nic nie mam w dokumentach i zdjęciach :evil:
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 03 maja 2013, 10:27

Co mam zaznaczyć jak chcę się pozbyć programu antywirusowego McAfee(kończy sie darmowa wersja), jak klikam w prawą strone myszy na ikonkę Mcafee to wyskakują mi takie opcje:
-zniszcz
-wytnij
-usuń
-Shredder-zniszcz plik
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: bungula » piątek 03 maja 2013, 13:34

Jaki masz Windows?
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3206
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 03 maja 2013, 13:42

Windows 7
Chce sobie teraz dać antyvirus AVG darmowy, ale najpierw muszę usunąc MCAfee.
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Znowu problem

Postautor: bungula » piątek 03 maja 2013, 14:05

Menu start>Panel sterowania>dodaj programy; na liście programów odszukaj program i kliknij na niego . Teraz tak dokładnie nie pamiętam, ale albo przy zaznaczonym programie będzie przycisk zmień, albo w prawej górnej części okna jest przycisk odinstaluj, jeszcze mi się myli Vista z 7-kąt. Wtedy Windows wyszuka sobie program deinstalacyjny. Dalej trzeba postępować według instrukcji programu deinstalki.
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3206
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: Znowu problem

Postautor: Alexa » piątek 03 maja 2013, 14:16

Dzięki Bungula :)
Obrazek Obrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się
Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8781
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Następna

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron