jaki smartfon?

Moderator: ikxio

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » czwartek 07 lis 2013, 22:17

Szczerze mówiąc nie chce mi się, pewnie zanim kupię ten modem dobiorę sie do niego, ale na razie zabawiam się fonem, też jest super.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5015
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: Ash » środa 20 lis 2013, 03:03

Mam Galaxy s2 i jestem zachwycona. Mimo ze juz 3 lata na rynku dla mnie super, wciaz szybki, ekran pasi, smiga jak tralala. Marzy mi sie czworka choc po pierwsze, nie wiem czy bede wykorzystywala w pelni mozliwosci i inwestycja w nowy telefon mimo ze ten smiga mi zupelnie nie po drodze. [ja tu w anglii sie w kontrakty nie bawie bo mozliwe ze mnie tu za miesiac lub 3 moze nie byc ;P] Po drugie wkurza mnie ze samsung wciaz idzie w rozmiar, te telefoniska coraz wieksze, no i moge zapomniec o wlozeniu go do kieszeni w babskich jeansach. Juz z s2 mam problem.
Korci 4 bo super, ale z polowy funkcji korzystac nie bede a dwojka na razie gra i buczy. Kupilam mamie i siostrze na gwiazdke po 2jce, bo to beda ich pierwsze androidy i nie przesadzajmy, dla nich wystarczajace bo mala go pewnie rzuci o ziemie milion razy a mama i tak bedzie na telefonach do mnie wisiec jak co i gdzie.
Co, sobie 4 nie kupie a bede prezenty robic?
Mama ma najwiekszy skarb na swiecie, mojego Resetka, to jej starczy :twisted: Samsungi spoko ;]
Awatar użytkownika
Ash
Dwa Koty
 
Posty: 64
Rejestracja: piątek 13 lip 2012, 14:47

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » sobota 30 sie 2014, 17:05

Kiedy wreszcie trafi do operatorów Sony Xperia Z3? Czy jak ona trafi na rynek to czy stanieje Xperia Z2? I o ile może stanieć?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » poniedziałek 02 lut 2015, 12:54

Zastanawiam się bo nie wiem -w telefonie "tryb samolotowy" tzn jak go włączę to mogę mieć telefon włączony w samolocie? Czym ten tryb się różni od normalnego?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » poniedziałek 02 lut 2015, 13:01

To znaczy, że nie możesz korzystać z połączenia komórkowego, ale możesz korzystać np z internetu, radia itp. Jak masz włączony taki tryb to możesz mieć włączony smartfon.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5015
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » poniedziałek 02 lut 2015, 13:09

Dzięki Olga.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 29 kwie 2015, 18:03

Pomóżcie, bo mam pierwszego smartfona(system andreoid) i nie mogę wysłać mms, otrzymać też nie, i internet jeszcze nie działa. Chyba powinnam coś skonfigurować? nie wiem to mój pierwszy smarfon.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: bungula » środa 29 kwie 2015, 18:10

Jakiego masz operatora?
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3259
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 29 kwie 2015, 18:13

Play abonament, nic nie konfigurowałam, tylko ustawiłam j polski.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: bungula » środa 29 kwie 2015, 18:19

Niestety, Play nie znam. Nie mają na stronie www informacji? Może po zgłoszeniu wysyłają gotową konfigurację na telefon?
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3259
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 29 kwie 2015, 18:23

Na stronie mam zaznaczną opcję-mmsy, internet-że włączone, bo wyłączałam muzykę granie na czekanie. Nie wiem właśnie czy trzeba pobrać jakas aplikację, skonfigurować ? to mój pierwszy smarfon a instrukcja obsługi to wieli skrót :evil:
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » środa 29 kwie 2015, 19:52

A co się dzieje jak nie możesz wysłać? Wyświetla się jakiś komunikat?
Znalazłam stronę pomocy z playa, może na cos ci się przyda:
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... -telefonu/
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5015
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 29 kwie 2015, 19:58

Wyświetla się komunikat jakiś, zapomniałam co. A znalazłam w ustawieniach-pobierz dla ustawienia internetu i wiadomości mms.. Tylko aby pobrać to nie wiem czy najpierw nie włączyć wifi i czy zaakceptować też chrome przeglądarkę-licencja itp.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: bungula » środa 29 kwie 2015, 21:22

Alexa pisze:Wyświetla się komunikat jakiś, zapomniałam co. A znalazłam w ustawieniach-pobierz dla ustawienia internetu i wiadomości mms.. Tylko aby pobrać to nie wiem czy najpierw nie włączyć wifi i czy zaakceptować też chrome przeglądarkę-licencja itp.

Nie musisz włączać wifi a przeglądarkę możesz zaakceptować, zawsze można ją później zmienić.
Obrazek
Awatar użytkownika
bungula
VIP
 
Posty: 3259
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2012, 08:04

Re: jaki smartfon?

Postautor: Sissi » środa 29 kwie 2015, 21:30

Alexa ,wszystkie aktualizacje i programow i sciagnia rob zawsze prze WiFi bo szybciej i bez ryzyka naliczania oplat itd.Co do ustawien poczty ,napewno dostalas powiadomienia o dostawcy jak ustawic poczte ,podali napewno linki do strony ,sa zabezpiecznia rozne i musisz ustawic poczte przychodzaca i wychodzaca (emaile ) .
To samo z sms i mms napewno masz wyslana konfiguracje od operatora . Nie wiem jaka masz komorke ,moze bede mogla cos wiecej pomoc jak masz samsunga :)
Cheila ,Dasha ,Fiona, Isis + Philip

" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 29 kwie 2015, 21:34

sony xperia z3 compakt. Tpo mój pierwszy smartfon i jestem zielona.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Sissi » środa 29 kwie 2015, 21:38

Oj ..nie cierpie sony , nie znam sie na nich niestety :roll:
Cheila ,Dasha ,Fiona, Isis + Philip

" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » środa 29 kwie 2015, 22:00

Też mam xperię ale starszą - E U mnie wszystko działało od początku więc nie wiem dalej jak pomóc
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5015
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » czwartek 30 kwie 2015, 06:59

Po powrocie z pracy będę kombinować dalej.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8934
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Aga » czwartek 07 maja 2015, 21:54

Alexa, wszystko juz działa?
Aga
VIP
 
Posty: 808
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 17:43

PoprzedniaNastępna

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ikxio i 3 gości