jaki smartfon?

Moderator: ikxio

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » piątek 08 maja 2015, 17:21

aga jeszcze nie miałam czasu i nastroju aby to sprawdzić, ale w ustawieniach mam -włącz mmsy i internet, tylko chyba lepiej najpierw włączyć wi-fi bo bez tego za pobranie -transfer danych pewnie mi naliczą opłaty.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Aga » wtorek 19 maja 2015, 19:45

Żeby wysyłać i odbierać mmsy trzeba mieć włączony transfer danych. Naliczają za to opłaty, ale zazwyczaj jest jakiś limit do wykorzystania. Do internetu wystarczy wi-fi
Aga
VIP
 
Posty: 808
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 17:43

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » wtorek 19 maja 2015, 19:51

Okazało się że musiałam wlaczyć aktualizację systemu android. Także już mogę wysyłać mmsy i mam 1GB na internet miesięcznie. Mam zainstalowany AVG-antywirusowy program, ale wchodząc na Dachowca wyskakuje mi komunikat-że jakiś wirus mam w telefonie i wyskakuje program antywirusowy do pobrania ale trzeba go kupić-zapłacić. Jak to dziadostwo odinstalować?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Aga » wtorek 19 maja 2015, 20:10

A tu już nie pomogę niestety
Aga
VIP
 
Posty: 808
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 17:43

Re: jaki smartfon?

Postautor: Sissi » sobota 23 maja 2015, 00:51

Alexa ,jezeli masz Jakis program antywirusowy na kompie stacjonarnym to mozesz wziac wersje mobilna zainstalowac na komorce . Takie powiadomienia i tzw spam reklamowy bedziesz dostwac non-stop na komorke dopoty ne wýlanczysz netu na niej albo nie zainstalujesz programu antywirusowego inaczej sie nie da niestety .
Cheila ,Dasha ,Fiona, Isis + Philip

" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » wtorek 07 lip 2015, 22:09

Teraz często wchodzę na forum przez telefon i mam pytanie:
mam w nim AVG antyvirus, ale wyświetla mi się komunikat że system android został zainfekowany virusem i aby pobrać ze stronki teh.... cos tam (jakis program antyvirusowy) niedawno czytałam jak ktos pisał że potem codziennie przychodza jakieś aktualizacje za które trzeba płacić :evil: Jakie macie w smartfonach programy antyvirusowe?

Mam jeszcze jedno pytanie ale związane z telewizorem smart- jak będę przeglądać w telewizorze internet to telewizwior może się zainfekować wirusami z internetu tak jak laptop/komputer? I może przestać działać?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: sierpówka » piątek 10 lip 2015, 19:02

Na telefonie mam McAfee... darmowy dla androida. Te informacje o infekcji to fałszywki.

Co do tv to ponoc sa juz szkodliwe oprogramowania ale jakos ich nie widac. Powiem inaczej- to producent tv zaczyna miec szersze mozliwosci ;)
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 1030
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » piątek 10 lip 2015, 19:15

Dzięki Siepówka :)
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 lip 2015, 20:00

Jak się zrzuca zdjęcia ze smarfona-jak włożę kabel usb do laptopa z smarfona to co dalej?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: sierpówka » poniedziałek 13 lip 2015, 21:53

...Następnie ściągasz palcem górną belkę i klikasz na:
Kod: Zaznacz cały
Podłączono USB,
Wybierz, aby skopiować pliki z komputera lub telefonu

Następnie na ekranie telefonu masz takie coś:
Kod: Zaznacz cały
Podłączono USB
Telefon został podłączony do komputera przy użyciu kabla USB. Dotknij przycisk poniżej, aby skopiować pliki między komputerem i pamięcią USB Android.

W kolejnym komunikacie klikasz: OK

Teraz przenosisz się na ekran komputera i klikasz na: Otwórz folder aby wyświetlić pliki
... tak jak niżej na foce.
Obrazek

Zdjęcia znajdują się w folderze: DCIM\Camera lub external_sd
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 1030
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 lip 2015, 21:56

Sierpówka bardzo dziękuję :)
Jutro zrzucę zdjęcia z telefonu, mam nadzieję bez kłopotów.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 22 lip 2015, 14:09

Zdjęcia już zrzuciłam, ale mam znowu pytania:
Jak włożę kartę pamięci do telefonu to zdjęcia będą się automatycznie na niej zapisywać tak jak w normalnym telefonie?
Jak się zaloguje na google to korzystając z mapy google zagranicą będę płacić za transfer danych ?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: ikxio » środa 22 lip 2015, 14:26

musisz ustawic gdzie chcesz zeby zdjecia sie zapisywaly telefon czy karta
a przy wojazach zagranicznych lepiej smartfona zablokowac na internet bo z faktura po powrocie sie mozesz nie polapac - kasuje i za transfer i za roaming. najlepiej miec smartfona odblokowanego SIM i wykupic lokalny chip prepay
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 6291
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » czwartek 14 sty 2016, 21:26

Wyświetla mi się w smarfonie-szkic do pobrania za darmo. Czy rzeczywiście są za darmo?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » poniedziałek 18 kwie 2016, 22:08

Włożyłam do smarfona kartę pamięci, ale nie wiem jak mam na nią przesłać zdjęcia ? co tam kliknać aby przesłać ? Mam sony xperię Z3.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » środa 26 paź 2016, 19:01

Odnawiałam dziś umowę na telefon, oczywiście nowy smartfon. Wybrałam sobie LG G4
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5203
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: ikxio » czwartek 27 paź 2016, 14:36

fajnie masz... u nas juz nie daja nwych. ale mam nareszcie wifi w domu.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 6291
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: jaki smartfon?

Postautor: olga » czwartek 27 paź 2016, 16:44

Też nie dają, kupić sobie trzeba. Tyle że raty spłacasz w abonamencie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5203
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: jaki smartfon?

Postautor: ikxio » piątek 28 paź 2016, 14:26

to posobnie jak u wiekszosci operatorow teraz.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 6291
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: jaki smartfon?

Postautor: Alexa » środa 20 lis 2019, 19:56

Czy ktoś ma w smartfonie i korzysta z aplikacji którą pokazuje kosmetyki i chemie które nie testują na zwierzętach?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 9573
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

PoprzedniaNastępna

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron