Sieci komórkowe

Moderator: ikxio

Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » wtorek 30 wrz 2014, 20:46

Czy ma ktoś abonament telefoniczny play? Jakieś rady, sugestie. Jak z reomingiem? Bez problemu można się połączyć z zagranicy?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 paź 2014, 20:17

Nie mam rozeznania czy to dużo 2 Gb internetu w komórce?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » poniedziałek 13 paź 2014, 20:23

To zależy co chcesz robić. Do przeglądania stron i poczatowania to wystarczy. Jeżeli chcesz oglądać filmy albo słuchać muzyki online to mało.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 paź 2014, 20:25

Tylko do przeglądania forum, poczty.Dzwonili znowu z playa i nie umiem podjąć decyzji.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » poniedziałek 13 paź 2014, 20:31

Nie daj się wrobić. Jeżeli dotąd wystarczało ci to masz, nie ma sensu dopłacać do zbędnego transferu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 paź 2014, 20:33

Do tej pory nie miałam opcji internetu do iluś giga za darmo. Kazałam zadzwonić za tydzień, muszę to wszystko poobliczać.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » poniedziałek 13 paź 2014, 20:35

Bo i to za darmo; jakoś nie mam zaufania do takich ofert. Potem okazuje się, że za darmo to jest przez miesiąc a potem dopłacasz 50zł albo jakis inny kruczek. lepiej nie załatwiaj takich umów przez telefon tylko udaj sie do salonu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 paź 2014, 20:41

Ja się zastanawiam czy nie przejść z abonamentu na kartę. Dalej się zastanawiam nad smarfonem i nie potrafię podjąc decyzji. Koleżanka ma nokię z windowsem 8, ja jestem przywiazana do sony.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » poniedziałek 13 paź 2014, 20:43

Możesz przejść i bez fona, używać starego. Karty mają swoje zalety.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 13 paź 2014, 20:47

Najlepsze sa chyba smartony kupione bez simloka i sobie wkładasz jaka chcesz kartę-w zalezności od promocji, mozna przechodzić z sieci do sieci.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Sissi » poniedziałek 13 paź 2014, 21:13

Alexa tylko do lazenia po necie to wystarczy spoko ja mam 1GB i nie wykorzystuje nawet polowy,jedynie co slucham czasami radia zet ale i to malo bierze wiec mysle ze to dobra oferta .
Cheila ,Dasha ,Fiona, Isis + Philip

" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: Sieci komórkowe

Postautor: sierpówka » poniedziałek 13 paź 2014, 21:37

2 GB w zupełności starczą.
Jako ciekawostkę powiem , że mam fona na kartę w sieci orange. Zmieniłem niedawno na Orange Free (dalej na kartę). Doładowanie robię za 50 zł / 3 m-ce. Gratis dostaję 3GB internetu na te 3 m-c. Po każdym doładowaniu. Jeśli nie wykorzystam to GB mi się sumują. Tak więc teraz mam już 4GB i nie wiem co z tym zrobić :kwas: Boję się co będzie po następnym doładowaniu... Nie analizowałem dokładnie regulaminu, być może się to kiedyś skończy. Póki co trwa :o
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 978
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » poniedziałek 13 paź 2014, 21:41

sierpówka pisze:Boję się co będzie po następnym doładowaniu...

Telefon nie pomieści i się rozleci :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » wtorek 14 paź 2014, 12:00

Na kartę orange mają telefon moi rodzice i też zawsze po doładowaniu co 3 miesiące za 50 zł dostają spowrotem niewykorzystane złotówki, zawsze się to zsumuje , ostatnio po zsumowaniu mieli 190zł.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: sierpówka » wtorek 14 paź 2014, 18:25

Tak , zawsze się sumowało. Tylko ja wyżej pisałem o sumowaniu internetu..kilo/mega/gigabajtów (w zależności ile zostało z poprzedniej porcji przesyłu danych).
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 978
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » wtorek 14 paź 2014, 18:47

ja mam 1Gb - do odczytania wiadomosci z portali, poczty i poszukania czasem potrzebnych informacji w zupelnosci wystarcza - filmow i muzyki na telefon to przeciez nie ma po co sciagac, duzych pakietow danych tez nie potrzebuje.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5974
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » wtorek 14 paź 2014, 19:10

Czy jak wybiorę jakiś model z andreoidem np jely coś tam to można aktualizować oprogramowanie do nowszego(bo jest najnowszy kitkat cos tam) Aktualizacje pobiera się z netu i pewno są płatne?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8930
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Sissi » wtorek 14 paź 2014, 19:49

Alexa nie wiem jak wpolsce ale aktualizacje sa darmowe ,rowniez programow ktore sobie sciagniesz jako darmowe ,zawsze piesze ze sa np.platne i wtedy Ty decydujesz czy sciagasz czy nie . Aktualizacje i sciaganie programow rob zawsze przez Wifi nie przez neta mobilnego :)
Cheila ,Dasha ,Fiona, Isis + Philip

" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: Sieci komórkowe

Postautor: sierpówka » wtorek 14 paź 2014, 19:52

Hmmmm, nie wiem. Wszystko zależy od sprzętu, czy podoła nowym , lepszym rozwiązaniom. No i czy producent zezwoli na takie coś. Ja osobiście mam androida prostego, jakaś Gingerbread 2.3. Chodzi dobrze po co kombinować.
Awatar użytkownika
sierpówka
VIP
 
Posty: 978
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 10:55

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » wtorek 14 paź 2014, 19:55

Ja mam Jellybean 4.1 i tez nie narzekam - nie zawiesza się i nie psuje. Dałam sobie spokój z aktualizacjami.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 5014
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Następna

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron