Sieci komórkowe

Moderator: ikxio

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » wtorek 14 paź 2014, 20:59

Własnie miałam o to zapytać-net wi-fi a mobilny-czyli wf-fi darmowy np jak mam bezprzewodowy w domu to powinnam w telefonie mieć opcję jego włączania?A mobilny to ten 2 GB z sieci komórkowej?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Sissi » wtorek 14 paź 2014, 21:54

Dokladnie tak Alexa ,kazdy dzisiaj smarfon ma te opcje ze np. w zasiegu wifi korzystasz z tego lancza netu a jak jestes poza zasiegiem z mobilnego tego 2G :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
" Sissi na zawsze pozostaniesz w moim sercu moja ukochana koteczko .."
Awatar użytkownika
Sissi
Moderator
 
Posty: 3757
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:24
Lokalizacja: Niemcy,München-Karlsruhe

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » wtorek 14 paź 2014, 22:00

Dzięki Sissi :)
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » środa 15 paź 2014, 17:27

A możecie mi napisać czy system andreoida jest łatwy w obsłudze czy trudny? bo na kompach mam windowsa 7.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » środa 15 paź 2014, 17:30

jak dla mnie łatwy i intuicyjny. Niewiele jednak korzystam z zaawansowanych funkcji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 4992
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » środa 15 paź 2014, 17:37

Tak jak pisałam wcześniej telefon mi potrzebny do dzwonienia, ewentualnie netu(forum, poczta) robienia zdjęć, słuchania nagranego tekstu. Nie gram w gry, nie oglądam filmów.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: olga » środa 15 paź 2014, 17:50

Opcje telefonu, netu, aparatu miałam na wierzchu w fabrycznych ustawieniach. Z dyktafonu nie korzystam w ogóle ale android ma wyszukiwarke programów i można go sobie łatwo znaleźć w pamięci.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
olga
Administrator
 
Posty: 4992
Rejestracja: wtorek 03 lip 2012, 23:48
Lokalizacja: Wybrzeże :)

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » środa 15 paź 2014, 18:17

ja nawet nie zauwazylam, ze mnie obsluguje inny kelner w telefonie, inny w lapku?
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5932
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » czwartek 16 paź 2014, 17:28

Nie wiecie czy długo trwa cesja-przepisanie telefonu na inną osobę? Z orange stacjonarnego.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » sobota 29 lis 2014, 19:07

Czy są już powszechnie w użytku karty Nano SIM (mniejsze od mikrokart telefonicznych) w sieciach?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » niedziela 03 sty 2016, 22:22

Nowego tematu nie chcę zakładać, a chodzi mi o karty sim które wkłada się do telefonu-czy można taka kartę włożyć do laptopa(oczywiście przez jakiś łącznik usb) aby mieć internet przenośny?
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » niedziela 03 sty 2016, 22:35

sa specjalne wtyczki USB do lapkow - a karta to chyba zalezy od dostawcy - w Hiszpanii mam osobna na neta i osobna na telefon, ale to wynika chyba glownie z tego, ze w telefonie z netu prawie nie korzystam, a z lapka duzo i taryfy inne - juz dwa lata temu jak bylam w PL mialam taka uniwersalna (czy to byl play czy plus to juz nie pamietam) - chodzila w telefonie i lapku - wtyczka to bylo cos w tym stylu
Obrazek
tez - wkladasz karte, czesto jest miejsce na dodatkowa karte pamieci i masz 2 w 1, przepustowosc zalezy od modelu i oczywiscie sieci.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5932
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » niedziela 03 sty 2016, 22:40

Ja też mam z playa taki usb-router(jak miałam kiedyś ten net) i zastanawiam się czy tam wejdzie karta sim-kupiłam z playa -net a karta ma 3 rozmiary-makro, mikro i nanosim-zależy jak wyłamię.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » niedziela 03 sty 2016, 22:59

co oni teraz kombinuja? do takiego paluszka wchodzi spokojnie taka jak do normalnego telefonu i z boku mala (tez taka telefoniczna) pamieci - zacznij proby od makro - zawsze mozna zmniejszyc,
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5932
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 04 sty 2016, 09:04

Cieszę się że są 3 różne rozmiary-nie wiedziałam o tym kupując starter.
Może ktoś wie które karty do telefonów maja też rozmiary nanosim-te najmniejsze, bo się zastanawiam jak skończy mi się abonament czy nie przejść na kartę i doładowania.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » poniedziałek 04 sty 2016, 16:05

to nie jest rodzaj platnosci karty a telefon - starsze maja duzy wymiar, nowe smartfony mikro a podobno najnowsze i-phone wlasnie wielkosc nano. zalezy jaki masz telefon taki rozmiar karty dobierasz.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5932
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Re: Sieci komórkowe

Postautor: Alexa » poniedziałek 04 sty 2016, 19:14

Ja mam telefon na kartę nanosim.
ObrazekObrazek
Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy nie spotkaliby się

Przed skopiowaniem moich postów/wypowiedzi i umieszczeniu na innych forach zapytaj mnie o zgodę
Awatar użytkownika
Alexa
Moderator
 
Posty: 8882
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 08:42
Lokalizacja: Silesia-Katowice

Re: Sieci komórkowe

Postautor: ikxio » poniedziałek 04 sty 2016, 20:01

to pewnie bedziesz musiala poszukac przylaczki USB do lapka na ten typ karty.
Awatar użytkownika
ikxio
Moderator
 
Posty: 5932
Rejestracja: niedziela 08 lip 2012, 00:51

Poprzednia

Wróć do Komputer i sieć

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron