Strona 1 z 1

Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 16:15
autor: olga
macie jakiś sposób na rozpoznanie robaczywego bobu? Przed kupnem mam na myśli.

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 17:45
autor: ikxio
Nie moga miec zadnych plamek

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 17:50
autor: olga
Ehh, jak kupuję to wydaje się że plamek nie ma :(

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 21:21
autor: Sissi
Olga nie wiem ,ja to patrze czy nie ma jakiejs mini dziurki ale to tez nie wiele daje jednak jak znajdziesz jednego z dziurka to napewno reszta tez moze byc robaczywa :roll:

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 22:04
autor: ikxio
najczesciej robalami reszta zalezie bo znajac talent sprzedawcow do przechowywania porcji bobu w plastikowych torebkach to raj dla nich (robali znaczy)

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 22:51
autor: Sissi
No wlasnie i tu masz Ikxio racje ,ja jak sadzilam bob w polse to jak prazilo jeden krzew to wszystkie byly zlatawione no chyba ze bedziesz pryskac chemia ze hej ale wtedy lepiej sobie taki bob darowac . Maj czasem dobre odmiany nowe ktore robaloi nie mája ale cos misie wydaje ze to juz GMO ;)
a Malzon wlasnie pytal mi sie czy mi przywiezsc mlodego bobu ,najwyzej nie bede patrzec jak jem ,troche mieska mi nie zaszkodzi :lol:

Re: Kuchenne triki

Post: wtorek 24 cze 2014, 22:58
autor: olga
A robaki niestety lubią bób. Mam w nosie GMO, może sobie być, ważne żeby robaków nie było.