autor: Fonsitos » piątek 20 gru 2013, 13:50
Pytanie wstępne - wszystkie przepisy w necie na ciasto są bez jajek, a mi się zdaje, że jak robiłam wieki temu z babcią to jajka dawałyśmy. To jak, dajecie jajca do ciasta?
Pytanie pogłębiające - czy farsz - kapucha i grzyby oczywiście, muszą być przemielone przez maszynkę do mięsa? Nie posiadam. Posiadam dwa blendery - kielichowy i ręczny. Ale to mi się wydaje, że wyjdzie paciaja za mocna. A można po prostu drobno posiekać? Więcej roboty i zabawy...
Pytanie kończące - pierogi mają wylądować w zamrażarce - bo do wtorku uciekną z lodówki. Trzeba je jakoś specjalnie po ugotowaniu przygotować? Na pewno odparować i wystudzić, aż taki amator nie jestem, ale nie wiem - przesuszyć jakoś żeby się nie zlepiały?