znalazlam fajny przepis na "tatara z pieczarek"
te smeszne z ogonkiem to owoce kaparu ciernistego - byc moze do kupienia w PL, ale jak nie ma to wystarcza zwykle kapary.
skladniki: (na 4 osoby, ale ja to zezre sama w dwa dni - jutro ide do mojego wiejskiego sklepiku po pieczarki
)
12 sztuk swiezych pieczarek
puszeczka solonych filecikow anchois
4 korniszonki
8 kaparow
1/4 cebuli (mozna wiecej jako,ze tutejsze sa duze)
oliwa z oliwek
pcet z Modeny
salata - tu uzywaja tej jak ja to nazywam "potarganej" ale nasza pokrojona w paski tez sie bedzie nadawac
4 pomidorki cherry
sol
pieprz
jak to zrobic - wstawiam link, gadaniem kobitki nie ma sie co przejmowac bo oni tak maja - bez mielenia jezorem ani rusz. jest to specjalistka od win i niedrogich choc wymyslnych dan, podstaw gotowania uczyla prawie wszystkich dzis uznanych kucharzy hiszpanskich - ironia jest, ze oni sporo starsi od niej i jeszcze smia twierdzic, ze sami do wszystkiego doszli i gotuja najlepiej na swiecie (ja mam wrazenie, ze raczej najdrozej)
http://canalcocina.es/video-receta/tart ... mpinones-1